Orkideakatraani kasvoi tänään yhdellä hartaasti etsityllä yksilöllä.

Kahtena edellisenä keväänä olen kevään ensimmäisenä merkkinä ostanut uuden Perhoskämmekän. Ensimmäisen ostin arkaillen, sillä pelkäsin ettei se viihtyisi hoidossani. Se on valkoinen, suuri kukkainen ja kaksivanainen. Se on kukkinut lähes tauotta nyt puolitoista vuotta. Se piti taon ensimmäisten kukkien jälkeen, mutta siitä lähtien se on tehnyt uuden vanan ja varren vanhojen alkaessa nuupahtaa. Annoin itselleni luvan ostaa vuosi sitten keväällä uuden Perhoskämmekän, kun edellinen oli edelleen hengissä ja voi hyvin. Tämä tulokas on sekin kaksivanainen, mutta pinkkin ja pieni kukkainen. Sekin on hengissä edelleen, mutta reilun puolen vuoden kukkimisen jälkeen on nyt tauolla. Jos se vaikka tekisi uudet kukat kevään kunniaksi. Uusin tulokkaani on keltainen, kaksivanainen ja kukkakoko on kahden vanhemman väliltä. Se aloittaa nyt pääsiäiskukkana, mutta sen elämä toivottavasti jatkuu sen jälkeenkin pitkään. Etsin pitkään juuri tällaista kasvia. Näin sen jo eilen, mutta en voinut sitä silloin ottaa kyytiin, joten se piti palata hakemaan tänään.
   
    Kukkakaupat ovat ehdottomasti suosikkikauppojani. Siellä on usein ihana, happipitoinen ilma ja melkein kuulee kuinka kukat kasvavat. Usein myös henkilökunta on  virkeää ja palvelevaista. Yksi suosikkikukkaupoistani löytyy aivan tästä kotinurkilta, mutta sieltä en ole löytänyt tänä keväänä etsimääni, vaikka kahtena edellisenä keväänä niin on käynyt. Keltaisen hoidokkini löysin Itäkeskuksesta, kukkakaupasta, joka tärähti heti suosikkeihini. Hyvästä palvelusta tulee itsekin niin hyvälle tuulelle.


Sammakkoturnajaiset

Järjestin töissä lapsille sammakkoturnajaiset. Teimme ensin origamisammakot ja sitten sammakot kilpailivat eri lajeissa mm. pellehypyissä, mäenlaskussa ja yleisessä jne. Oli ihanaa nähdä kuinka lapset innostuivat tällaisesta yksinkertaisesta asiasta niin paljon. Lapsen into ja ilo on todella palkitsevaa. Ja miten pyyteetöntä. Siihen ei tarvita kuin pala paperia ja aikaa.


Uudesta iloitseminen

Tuttavaperheeseen hankittiin kopioiva tulostin. Perheen äiti kertoi minulle hilpeänä kuinka paljon iloa se oli tuonut viisi vuotiaan lapsen ja hänen päiväänsä. He olivat kopioineet erilaisia kuvia vailla tarkoitusta, vain nähdäkseen kuinka hieno uusi laite on ja kuinka upeaa jälkeä se tekee. Oneksi tuollaisiakin aikuisia vielä, jotka antavat ilon mennä järkevyyden ohi ja nauttivat siitä.


Kaksi uutta kirjaa

Ostin tänään myös kaksi uutta kirjaa. Hilpeän neulo itse pehmeät lelut- neulelelukirjan. Se on niin ihanan värikäs ja hahmot ovat niin hilpeitä, että pakko on melkein nauraa sitä lukiessa. Siinä on monta malli, joita on pakko päästä koittamaan. Odottakaapa vain tuttava- ja sukulaislapset.

    Toinen kirja on Small Urban Gardens. Siinä on esitelty erilaisia japanilaishenkisiä kaupunkipuutarhoja. Se vie upealle haavematkalle ja antaa ideoita tuon kommunaalisen puutarhamme hoitoon. Tämä kirja antaa haaveille todella siivet, eikä tätä lentoa pysty pysäyttämään edes tämä loputtomalta näyttävä talvi. Ja mikä parasta: ranskankielen taitoni verttyy sitä lukiessa.