Valitettavasti meillä kaikilla on työmme hoidettavana, joka häiritsee jonkun verran kesätoimintaa. Monesti tuota toiminta häiritsee myös sää. Nyt tosin se on kohdallaan. Ei palele yhtään ja voi käyttää jopa hameita, jotka lähes koko muun vuoden ovat vain pakollinen paha, koska ovat niin viileitä vaatekappaleita.

    Kesään kuuluu myös suuri määrä erilaisia juhlia. Ilmeisen vakaasti me suomalaisetkin uskomme, että kesällä on parempi sää ja ajoitamme suuret juhlamme sinne. Voihan tuohon toki löytyä muitakin selityksiä. Kuitenkaan en voi kieltää, etteiko konfirmaatiojuhlakin tunnu suuremmalta, kun tytöt ovat saaneet vetää kauneimmat mekkonsa päälleen ja voivat olla palelematta. Ja kyllähän näihin juhliin liittyvät sukupotretitkin onnistuvat paremmin, kun valotus on kohdallaan.

    Toisilla meistä eli mm. minulla on suuri oikeus olla kesänlapsi ja viettää syntymäpäiväänsä kesällä. Tosin alkukesällä, jolloin ottaa aika suuren riskin, jos pitkällä tähtäimellä suunnittelee ulkojuhlia. Tänä vuonna jopa ulkoiltapala oli mahdollinen, mutta se oli kokoon kutsuttu lyhyellä varoitusajalla. Ilokseni sain kuitenkin tdeta, että yllättävän moni kutsutuista tuli paikalle puutarhaamme. Olen siis viimeviikkoisten kokemusten myötä todennut, että  juhlailtapala on todella toimiva konsepti. Iltapalalla ei ruokaa tarvitse olla aivan tolkuttomasti ja kesäiltana vieraat pääsevät paremmin paikalle myöhemmin illalla, kun aikaisemmin on kaikkea muuta kesämenoa. Sain lahjaksi leijan, joka ehdottomasti kuuluu kesään, mutta silti en ole koskaan leijaa lennättänyt. Vielä 28- vuotiaanakin voi siis kokea uusia asioita.kesään ja synttäreihin kuuluu oleellisena osana mansikat ja mascarpone- juusto, näistä ei sopvi unohtaa. Niistä on kesä tehty.

    Kesään kuulu ehdottomasti myös spontaanius. Ihan tyhjästä kyhätyt suunnitelmat, jotka yleensä toimivat parhaiten. Ei tosin ole huono vaihtoehto olla spontaani puutarhassaan, riippukeinussa, kirjan kanssa koko päivää. Aamulla, kun herää on kuitenkin lähes miljoona mahdollisuutta mitä voisi tehdä ja niihin ei kuulu tietokoneen ääressä istuskelu, joten bloggailukaan ei ole se kaikkein kesäisin virike.  Talvi on onneksi Suomessa pitkä... Olen todella iloinen, että näin on käynyt, sillä niin kuuluukin käydä, vaikkakin kyllähän Mielitietty on huolehtinut siitä, että teknologia yltää meillä puutarhaan asti.

    Iltaisin terveen uupuneena kesästä sitä sitten torkutaan jalkapallopelien ääressä, joten näillä säillä on tullut seurattua vain iltapelejä. Käynti Brasisliassa edellisten MM- kisojen aikanna iski sen viimeisen niitin. Uteliaisuus sen hullun kanssan puolesta on niin suuri, että heidän menstystään on seurattava ja toisaalta kyllähän italiankin menoa on katseltava...

    kesään nyt ei toivoisi kuuluvan mitään sairastelua, mutta Paha Lapa vaivaa. En voi toimia normaalisti, koska se väsyy, joten saan vain nauttia kesästä ja tärkeät jutut joutuvat odottamaan loppuun saattamista. Tuntuu, että kaikki on enemmän tai vähemmän kesken.