Eilen Oopperatalon Alminsalissa. Se oli kokonainen hyvä olta. Tervamäen teoksen Something Else? näin toista kertaa. Naisenergiallahan siinä mennään, mutta taidokkaasti. Kuitenkin vielä antoisampaa kuin itse tanssi olivat kiitokset. Minna Tervamäki oli niin aidosti liikuttunut kiitoksista ja siinä kaikkien silmien edessä hän kiitti tanssijoitaan halaamalla. Se oli liikuttavaa.

    Saikkosella on koreografioissaan todella ilahduttavaa, oivaltavaa kriittisttä huumoria ja Image teoksessa oli hauska nähdä Jouka Valkama aivan toisenlaisessa teoksessa kuin hänen omansa ovat. Ongelma oli vain se, että kaikki viisi tanssijaa tekivät osansa niin mielenkiintoiseksi, etten tiennyt ketä olisin seurannut. Jouka Valkaman uusinta teosta Reuna olin katsomassa viime tiistaina sekä kenraalissa. Tykkäsin minä siitäkin tai paremminkin vaikutuin.

    Saikkosen toinen koreografia oli hänen mukaansa pähkä hullu idea vuosi sitten. Kahdeksan keski-ikäistä tavismiestä harjoitettiin tanssimaan Jailhouse Rock teos. Ja äijäthän tanssivat! Eihän se ollut samanlaista kuin ammattilaisten tanssi, mutta seerilaisuus ei tehnyt siitä yhtään huonompaa.

    Koitin levätä päivällä, että selviäisin tuosta illasta tässä kunnossa. Harmittaa, että joudun kyseenalaistamaan kaikki menemiseni tämän sairastelun takia. Kovan yskänpuuskan sainkin erään tanssin suvantokohdan aikana. Todella kiusallista. En voinut mennä pois, kun istuin keskellä, mutta en voinut olla yskimättäkään ja vaikka olin varautunut pastillein, ei niistä ollut apua. Astmaattinen meininki ilman astmaa. Ja voimille otti, tosin virkisti mieltä ja olisihan se ollut kurjaa metsätää joku käyttäjä minun lipulleni tai pahimmassa tapauksessa jättää lippu kokonaan käyttämättä